„Egy, kettő, három, négy, mély lélegzetet végy. Rajta, pajtás, terpeszállás, törzsfordítás, térdhajlítás,”

Óvodás gyermekeink élményekkel teli tapasztalások folyamán megismerkedtek egészség megőrzéséhez szükséges helyes életmóddal.

Az ismereteket, tapasztalatokat gyűjtő sorozatot, - vidám, mozgásos családi programmal zártuk. A több éve hagyománnyá vált sportnapunkra, örömünkre sok család fogadta el meghívásunkat. Sportoltak velünk még unokatestvérek, nagymamák, baráti családok is. Ezen az izgalmas, nemes versengéssel teli délutánon, mindenkinek lehetősége volt a mozgásöröm megélésére, erejük, ügyességük, bátorságuk bizonyítására.

P1244763a

Játékos bemelegítés után kezdetét vette a Kalandtúra, melyben mindenki megtapasztalhatta mire képes, s az egyes állomások egy-egy részterületet fejlesztettek: lehetett kúszni, magasról ugrani, egyensúlyozni, csúszni, célba dobni, ugrálni...

Ezt követően az óvodai csoportok közötti sorverseny következett, ügyességi és tréfás feladatokkal tarkítva. A legnagyobb sikere a döntő feladatnak, a két csoport közötti kötélhúzásnak volt. Mindenki beleadott apait, anyait és így „dőlt" mindenki jobbra-ballra.

A játékos, vidám feladatok nagyon nagy figyelmet igényeltek mindenkitől, mert a szabályokat be kellett tartani, s az ügyességi feladatokat pedig pontosan végrehajtani, ha a csapatnak pontot akartak szerezni. A Borsika és Cimbora csapatoknak 100-100 pontot sikerült gyűjteni, így minden csoport nagy örömmel vehette át a megérdemelt oklevelet, gyermekeink pedig büszkén vehették át a „Hétügyes Kisasszony" és „Hétpróbás Lovag" címet és a vele járó aranyérmet.

A mozgás öröme, a közösen átélt élmények nagyon jó közösség formálók is, a családok, az óvodai csoportok, valamint a nagyobb közösség, a falu számára is.

Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni a csodálatos, élményekkel teli sportnapért a Szolgáltató Szervezetnek, valamint segítőinknek, a Fergeteges Forgatag táncosainak.

Csillagvirág Művészeti Modellóvoda apraja és nagyja nevében köszönet mindenkinek, aki programjaink megszervezésében élményhez és tapasztaláshoz segítette óvodás gyermekeinket, s így településeinkhez erős gyökerekkel kötődhetnek! További képek!