„Aki nem tud táncolni, menjen haza aludni!”

Farsang Farka – Maszka bál reggelén nagy volt az izgalom, kezdetét vette a mulatság. Végre mindenki jelmezbe öltözhetett: tündérek, királyok, pókemberek, supermanok, hercegkisasszonyok csodás ruháiba. Természetesen a felnőttek is jelmezt öltöttek-az óvoda „nagyjai" A tücsök és az egérke lakodalma című mese szereplőinek. Miközben mindenkinek farsangi arcfestés készült, a gazdagon megterített asztalnál gyermekeink falatozhattak, vagy vigadozhattak, táncolhattak.

DSCF0012a

A felvonulásban bemutatkozott minden jelmezes, majd sok játék várt a gyerekekre: találós kérdéseket lehetet kitalálni, táncos székfoglalóban, tréfás seprűtáncban; mókás vetélkedőben ügyeskedni. A mese és pihenés után farsangi dalokból összeállított - óvónői koncertet hallhatott a nagyérdemű. Végül táncházi mulatságban rophatta mindenki a táncot.

Köszönjük Tóth Gyuláné Marika néninek, nagymamának, hogy különféle, finom, farsangi fánkokkal kedveskedett óvodásainknak, s azokat jóízűen „elkóstolgathattuk", és a szülőknek, hogy segítettek a farsangi hagyományok ápolásában, s gyermekeinknek örömet szereztek. További képek!