„Maskarások, bolondok, rázzátok a kolompot: Takarodjon el a tél, örvendezzen, aki él.”

Farka Farka – Húshagyó keddi vigasság is izgalmakban bővelkedett. Óvodába érkezés után mindenki kedve szerint, jelmezbe öltözött és ott folytathatta a mulatságot, ahol hétfőn abba hagyta. Óvónői előadásban: A tücsök és az egérke lakodalma mesét láthatták óvodásaink.

DSCF0098a

Maszkás felvonulásra indultunk: kolompokkal, fedőkkel és mindenféle zajkeltő hangszerekkel felszerelkezve csújjogatva végig jártuk a falut, és jó kívánságokkal, dalokkal, névcsúfolókkal köszöntöttük a „háziakat". Jó kívánságaink mellé, kis kuruzslással, „seprűzéssel" kiűztük mindenkiből a betegséget is. A beköszöntőkért szívesen fogadtunk el „adományokat". Vendéglátóink voltak: a Postahivatalban, a 8. sz. ABC-ben, a Takarékszövetkezetben, a Körjegyzőségen, és a Vári boltban. A felvonulásban, csujjogatásban mindenki kellemesen elfáradt. Finom ebéd után mese és pihenés várta gyermekeinket. Délután farsangi játékokkal: székfoglalóval, seprűtánccal mulattuk magunkat.

Köszönjük kedves vendéglátóinknak; és a szülőknek, hogy segítettek a farsangi hagyományok ápolásában, s gyermekeinknek örömet szereztek. Hisszük, közösen elértük célunkat; a farsangi napokban szerzett élmények, gyermekeinkben tovább erősítették a falu közösségéhez való tartozás érzését! További képek!